Fördelar

Flexiteek

UTSEENDE SOM VARAR

Flexiteek är ett vackert, varaktigt och högpresterande material som gör att ditt däck klarar av alla väderförhållanden.

Som etablerad ledare inom produktkategorin är Flexiteek enormt populärt bland båtägare. Och det används av fler än 200 båtbyggare över hela världen. Med Flexiteek behöver du inte tillbringa timmar med att skrubba, slipa och olja ditt däck. Våra originaldäck – installerade för omkring 20 år sedan – sitter fortfarande kvar och ser suveräna ut.

FÖRDELARNA ÄR UPPENBARA

ANCHOR RECEIVER

Teak på ett helt nytt sätt

Flexiteek är tillverkat med fina ytstrukturer, så att det ser ut precis som äkta teak. Ingen utom du kommer att veta att det inte är den äkta varan. Flexiteek är det perfekta valet om du är ute efter ett traditionellt, teakdäck och du kan välja mellan ett ”nytt” eller ”väderbitet” utseende. Företaget grundades år 2000 och har erfarna team i hela världen som hjälper till med design, tillverkning och installation av ditt syntetiska däck.

Skrolla

Lång livslängd

Flexiteek är ett beprövat material, de första däcken är nu över 20 år gamla och fyller fortfarande sin funktion. Ditt nya däck har 5 års garanti mot materialdefekter. Alla Flexiteek-däck tillverkas med plastsvetsning, vilket ger starkare fogar jämfört med material som limmas ihop. Ytan är ytterst slitstark och UV-stabil och kan slipas om ifall du skulle behöva.

Skrolla

Högpresterande

Flexiteek har betydande fördelar jämfört med konkurrerande syntetiska däcksystem.

  • Materialets formbara undersida ger överlägsen vidhäftning och gör att det kan monteras på båtar i alla former och storlekar.
  • Det svalnar 30 % snabbare än traditionella kompositdäck.
  • Det är upp till 35 % lättare, perfekt för kappseglingsbåtar, flerskrovsbåtar och motorbåtar.
  • De realistiska ”ådrorna” gör Flexiteek till det mest naturtrogna syntetiska däcket.

Skrolla

Minimalt underhåll

Flexiteek kräver inte mycket underhåll för att bibehålla sitt fantastiska utseende. Glöm regelbundet hårt skrubbande eller dyra rengörings- och tätningssystem, skölj bara av det då och då, eller spola med högtryckstvätt för en grundlig rengöring. Tvål och vatten tar bort de flesta fläckarna medan olja, bensin, rött vin och fiskblod kan behöva lite mera arbete.

Skrolla

Ytterligare Fördelar

Flexiteek FÄRGER

Mer än 30 färgkombinationer

Våra däck finns i 11 olika färger. Med tre olika alternativ för nåtlinjerna finns det totalt mer än 30 olika kombinationer att välja mellan. Så ditt däck kan efterlikna teak som är helt nytt, väderbitet, skrubbat eller blekt. Eller varför inte ett modernt alternativ som antracit, kol eller benvit.

Se alla färgkombinationer >

Lägre vikt

Med bara 4,5 kg per m² väger Flexiteek upp till 35 % mindre än konkurrerande syntetiska däcksystem. Det gör det särskilt tilltalande för högpresterande flerskrovs-, motor- och segelbåtar. Eftersom både vikten över vattenlinjen och båtens övergripande vikt minskar får båten en lägre tyngdpunkt, vilket gör att den kränger mindre och presterar bättre.

Reduced Weight

Designmöjligheter

Vi kan skräddarsy ditt däck med personanpassade traditionella eller moderna designer – skurna, installerade och färdigställda för hand. Vi kan också dekorera ditt däck med din egen design, logotyp eller bokstäver med hjälp av datoriserade precisionsskärverktyg.

Se vilka möjligheter som finns >

Ett Grönare Alternativ

Flexiteek ger dig känslan av äkta teak utan miljöproblemen associerade med tropiska träslag. Precis som alla produkter har Flexiteek en miljöpåverkan. Vi har vidtagit åtgärder för att minimera denna påverkan genom att återvinna avfall från vår tillverkningsprocess till andra produkter och använda ett ftalatfritt mjukningsmedel förenligt med Reach-förordningen.

Läs mer om vårt miljöåtagande >

A Greener Choice
Market Leading

En marknadsledande produkt

Paneler av Flexiteek tillverkas på fem kontinenter, finns tillgängligt hos mer än 100 distributörer över hela världen och levereras till över 200 ledande båtbyggare. Materialets patenterade, formbara undersida säkerställer överlägsen vidhäftning och gör att det kan monteras på båtar i alla former och storlekar.

Hur presterar det jämfört med andra material?

Ta reda på varför mer än 200 ledande båtbyggare väljer Flexiteek.

Varför ska du välja Flexiteek 2G?

Börja ditt äventyr

Väj ett eller fler av dessa alternativ.

{(40350 + 22)}

Trees planted to date

Meny