Vår historia

Om oss

I alla branscher utvecklas materialvalen med tiden. Tillverkare av bilar, flygplan, cyklar och golv har alla utvecklat och anpassat högpresterande alternativ till sina ursprungliga materialval. Båtbranschen är inget undantag.

DE FÖRSTA ÅREN

Vi grundade Flexiteek år 2000 med målsättning att revolutionera den traditionella båtdäcksmarknaden. Genom att extrudera ”plankor” av PVC har vi skapat en innovativ produkt som kan ersätta teak. Den har också betydande prestandafördelar.

Vår ägare Anders Wilhelmsen d.ä. är en norsk entreprenör med ett rikt sjöfartsarv. Vi har använt hans sjöfartshistoria och kunskap som inspiration för våra produkter och uppfyller idag de flesta båtbyggares höga krav.

Hanse 548 försedd med Flexiteek 2G plankfärg Teak med svart tätning
Hanse Yachts 548 – Teak med svart tätning

Efter två års utveckling satte lanseringen av Flexiteek 2G år 2014 nya riktlinjer för exklusiva teakalternativ, inte minst genom att lösa de tidiga problemen med ytor som blev för varma att gå på.

20 ÅR SENARE

Beautiful, long lasting decking

Produkten vi säljer idag, Flexiteek 2G, är ett vackert, varaktigt och högpresterande däck, utformat för att klara av alla väderförhållanden. Det finns i mer än 30 olika färgkombinationer och kan kombineras i oändliga designlösningar. Den exceptionella kvaliteten på vårt produktutförande och vår installation gör den till förstahandsvalet för alla sorters båtar, från tenderbåtar till lyxyachter.

Som etablerad ledare är Flexiteek 2G enormt populärt bland båtägare. Och det används av fler än 200 båtbyggare över hela världen. Med Flexiteek 2G behöver du inte tillbringa timmar med att skrubba, slipa och olja ditt däck. Våra originaldäck – installerade för omkring 20 år sedan – fyller än idag sin funktion.

Marex 330 Scandinavia utrustad med Flexiteek 2G plankfärg Teak med svart tätning
Affordable luxury

Vi erbjuder en prisvärd lyxprodukt med minimalt besvär som inte hotar värdefulla regnskogar. Allt detta i kombination med en professionell installation och exceptionell support från vårt världsomspännande nätverk av distributörer.

Utforska

Förfrågningar

Begär en offert

Skicka efter ett prov

Hitta en distributör

Kontakta oss

{(38942 + 22)}

Trees planted to date

Meny