Miljoatagande

Om oss

39640

Flexiteek 2G ger dig känslan av äkta teak utan miljöproblemen associerade med tropiska trädslag

Precis som alla produkter har Flexiteek 2G en miljöpåverkan. Vi har vidtagit åtgärder för att minimera denna påverkan genom att återvinna avfall från vår tillverkningsprocess till andra produkter och använda ett ftalatfritt mjukningsmedel förenligt med Reach-förordningen.

Vi är stolta över att stödja World Land Trust (WLT), en internationell välgörenhetsorganisation som skyddar biologiskt viktiga och hotade livsmiljöer över hela världen.

För varje 10 m² Flexiteek 2G vi säljer skänker vi 5 GBP för att finansiera återbeskogning av viktiga livsmiljöer genom WLT:s Plant A Tree-program. På så sätt stödjer vi för närvarande WLT-partner i Borneo, Brasilien, Kenya och Ecuador.

Sedan januari 2020 har vi hjälpt till att plantera tusentals träd och antalet ökar varje dag. För mer information, besök https://www.worldlandtrust.org/.

När du väljer Flexiteek 2G framför teak väljer du ett hållbart alternativ som inte hotar värdefulla regnskogar och den biologiska mångfald och de samhällen som är beroende av dem.

World Land Trust

Förfrågningar

Begär en offert

Skicka efter ett prov

Hitta en distributör

Kontakta oss

Meny